Kirkekaffe

I både Søndersø og Skamby Kirker mener vi at det er vigtigt at alle føler sig godt tilpas. Med til det hører at blive taget godt imod, når man kommer til kirken, og at have mulighed for også at fortsætte gudstjenestens fællesskab på en mere uhøjtidelig måde bagefter. Fortsættelsen hedder "kirkekaffe" og finder sted lige efter gudstjenesten i begge kirker.

Meningen med kirkekaffen er, at deltagerne i gudstjenesten kan få lejlighed til at hilse på hinanden og fortsætte samværet fra gudstjenesten på en lidt mere uformel måde. Der er tid til at ønske eventuelle dåbsgæster tillykke med den lille ny, tale med præsten, det medlem af menighedsrådet som står for kirkekaffen eller med den øvrige kirkebetjening. Man kan også bare sidde ned et øjeblik inden turen går hjemad.

Kirkekaffen serveres af et eller flere medlemmer af menighedsrådet, og der er som regel altid en småkage eller andet til kaffen, ligesom der også er saftevand til børnene.

I Skamby Kirke serveres der altid kirkekaffe i søndre korsarm, mens det i Søndersø Kirke finder sted i våbenhuset. Alle er velkomne til at deltage så kort eller lang tid, som man har lyst til.