Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelsen finder normalt sted det skoleår, man går i 7. klasse. Undervisningen er planlagt i samarbejde med skolen, så børnenes skoleskema og konfirmationsforberedelsen passer sammen.

Konfirmationsforberedelsen foregår fra sommerferien og indtil konfirmationen som ugentlige dobbeltlektioner fra kl. 13.15 til 14.45. Der undervises klassevis, og ikke i det hold, man skal konfirmeres på. Udover timerne i præstegården afvikles undervisningen som en enkelt temadag om kirkemusik i et tæt samarbejde med skolen, hvor også flere af lærerne indgår, og endelig også ved at konfirmanderne deltager i det konfirmandtræf, Fyens Stift hvert år tilbyder til alle konfirmander på Fyn.

Undervisningen af konfirmanderne finder sted i præstegårdens menighedslokaler på adressen Langebyende 2. Af og til foregår undervisningen også i kirken. Det afhænger af dagens emne.

Undervejs i konfirmationsforberedelsen kommer vi rundt om kristendommens indhold, betydning og historie. Vi lærer om kirken, salmerne og gudstjenesten. Ja, og om en hel masse mere, som der ikke er plads til at remse op her.

Undervisningen foregår på mange forskellige måder, der spænder fra den klassiske envejskommunikation til gruppearbejde og praktiske opgaver. Film og filmklip er en integreret del af undervisningen og bruges ofte. I løbet af året får vi også forskellige gæstelærere på besøg.

Herunder er lidt stemningsbilleder fra konfirmationsforberedelsen.