Pinsefest i børnehaven

Pinsen kan godt være svær at forstå - både for børn og voksne. :-)

Men det bliver lidt nemmere at huske, at pinsen er kirkens fødselsdag, når præsten kigger forbi i børnehaven med brunsviger og fortæller om Helligånden der sender disciplene ud for at fortælle om Gud.

Det var helt bestemt en hyggelig dag i foråret 2015.

Fastelavnsfest i kirken og Multihuset

I samarbejde med Borgerforeningen arrangerer menighedsrådet hvert år fastelavnsgudstjeneste for børn.

Det er dejligt at se så mange udklædte børn sammen med deres forældre til gudstjeneste i kirken og bagefter til katten af tønden og fastelavnsboller og hyggeligt samvær i Multihuset.

Herunder lidt billeder fra tøndeslagningen i 2017.

Indsættelse af Lene K. Christensen

Søndag d. 15. marts 2015 blev Lene K. Christensen indsat i embedet som sognepræst i Søndersø og Skamby. Den officielle handling blev foretaget af provst Keld Balmer Hansen, og herefter kunne Lene holde sin første prædiken i Skamby Kirke.

Efter gudstjenesten havde menighedsrådene arrangeret en reception i korsarmen, hvor der var mulighed for at hilse på Lene under uhøjtidelige former. Her deltog også de to børn Gro og Marlon.

Babysalmesang - også i Skamby Kirke

Selvom Skamby Sogn ikke hører til blandt de allerstørste, bliver der alligevel født børn nok til at vi sammen med Søndersø kan have et hold babysalmesang her hos os.

I efteråret 2014 var halvdelen af babyerne på holdet fra Skamby, og derfor foregik halvdelen af babysalmesangen også i Skamby Kirke.

Indvielse af ny messehagel i september 2014

Ved høstgudstjenesten d. 14. september 2014 blev kirkens nye messehagel indviet og brugt for første gang. Symbolikken med kornakset er valgt, fordi det afspejler at Skamby Sogn er et typisk landsogn med marker hele vejen rundt om kirken og byen.

Kirken var i dagens anledning smukt pyntet, og stemningen var helt i top med voksenkor, trompetmusik og to børn, der blev døbt.

Spagettigudstjeneste

Nogle gange om året er der spagettigudtjeneste for børnefamilierne. Spagettigudstjeneste betyder, at gudstjenesten er kortere og formen er mere fri end normalt. Indholdet er tilpasset, så børnene får mest muligt ud af at være med.

Efter gudstjenesten er der fællesspisning i konfirmandstuen, og menuen afspejles i navnet, for her står den på spagetti og kødsovs. Snakken går lystigt ved bordene og alle har en rigtig hyggelig aften.

Herunder er lidt billeder fra en spagettigudstjeneste i foråret 2014:

Julemarked i præstegården

Sidste lørdag i november var præstegården omdannet til et levende og sprudlende julemarked med boder, hvor lokale handlende og kunsthåndværkere solgte juleting. Der blev hygget med glögg og æbleskiver i den gamle stue og klippet julestads med børnene i et tidligere kontor.

Også præsterne var klar med en bod, hvor man kunne få smagsprøver på det brød og den portvin, der bruges ved nadveren, og få prøvet sin paratviden på julesalmer i en lille konkurrence.

Dagen sluttede med en flot gospelkoncert i kirken med koret Nardus fra Odense.

Allehelgensgudstjeneste

Hvert år på Allehelgensdag (den første søndag i november) holder vi en særlig smuk og stemningsfuld gudstjeneste, hvor vi mindes dem, der er begravet eller bisat fra kirken det sidste års tid.

Vi nævner deres navne og tænder lys for dem i lysfadet. Kirken er smukt pyntet med levende lys overalt og på kirkegården er lanternerne sat frem for at lyse op i efterårsmørket.

Hvert år siden 2013 har Dou Askou/Andersen medvirket på violin og akkordeon, og været med til på den musikalske side at gøre Allehelgen til noget helt særligt for de fremmødte.

Efter gudstjenesten er menighedsrådet vært ved et glas portvin og chokolade i korsarmen.