Velkommen til Skamby Kirkegård

Kirkegården er først og fremmest begravelsesplads for alle beboere i Skamby Sogn samt folk med en særlig tilknytning til sognet.

Derudover er kirkegården også et rekreativt grønt område i byen, hvor man kan gå en tur og fordybe sig i Skamby sogns historie ved at se nærmere på de forskellige gravminder rundt omkring på kirkegården.

Skamby Kirkegård er rig på historiske gravminder. Selvom kirkegården ikke hører til blandt landets største, er her faktisk både begravet en prinsesse og en minister! Baron Blixen-Fineckes slægt fra Dallund har deres gravsteder her, og der er også flere monumenter over gamle gårdejer-slægter i sognet. Mellem alle de gamle gravsten findes også flere flotte eksempler på moderne gravsten med deres eget individuelle præg.

I menuen til venstre findes desuden links til vedtægterne for kirkegården samt et opdateret takstblad.

Herunder ses stemningsbilleder fra kirkegården og eksempler på de særligt seværdige gravminder.