Ny klokke

Efter at have sparet sammen i perioden 2014 - 2017 blev kirkens nye klokke monteret og taget i brug i foråret 2017. Under "Turist i Søndersø Kirke" kan man læse mere om projektet. Her er billeder fra første spadestik til ibrugtagningen på Skærtorsdag 2017.

Friluftsgudstjeneste

Hvert år på 2. pinsedag rykker kirken udendørs..!!

Tidligere har gudstjenesten foregået på det grønne område mellem Sømarksvej og Rosenlunden, men i 2015 holdt vi gudstjenesten i samarbejde med Skamby Menighedsråd, og i fællesskab blev der lavet alterbord og døbefont til friluftsgudstjeneste med dåb i parken ved Dallund Slot.

Vi mødtes om eftermiddagen til en flot gudstjeneste i de skønneste omgivelser, og da gudstjenesten var forbi, bød menighedsrådene på eftermiddagskaffe i det grønne...

Hidtil har vi været heldige med vejret. Det var vi også i år, som det kan ses på billederne herunder:

Indsættelse af Lene K. Christensen

Søndag d. 15. marts 2015 blev Lene K. Christensen indsat som sognepræst i Søndersø Kirke ved en festlig gudstjeneste. Provst Keld Balmer Hansen forestod den officielle handling, og straks efter blev det alvor for Lene, da hun havde sin første dåb.

Efter gudstjenesten var vel overstået blev der smilet til fotografen, inden turen gik til Skamby til indsættelse dér. I Skamby blev der også holdt reception for Lene, så der var mulighed for en mere uhøjtidelig velkomst til den nye præst i pastoratet.

"Sommer i Søndersø"

Hvert år i juni er der "Sommer i Søndersø", hvor hele byen er på den anden ende, og byparken og Odensevej myldrer af liv i de åbne butikker og ved de mange stande. I 2014 varede det hele to dage med aktiviteter både fredag og lørdag.

Søndersø Kirke er selvfølgelig også med, og har en stand midt i det hele. Her er vi klar til at møde folk til en snak, og fredag aften blev der solgt kaffe og kage til fordel for indsamlingen til den nye klokke, mens vi lørdag holdt "åbent tårn" i kirken og havde lavet en spændende skattejagt for børn. Det hele sluttede med en lille koncert i tårnet og foran kirken.

Herunder lidt billeder fra de to dage med "Open by Night".

Babysalmesang i efteråret 2013

I efteråret 2013 har vi gang i endnu en omgang babysalmesang for børn i alderen 0 - 10 måneder og deres forældre. Leder af forløbet, der kører en gang om ugen i 10 uger fra september til december, er Tabita Olesen.

Det er en fornøjelse at se, hvor optagede de små er af musikken, sangen og alle sanseindtrykkene fra kirkerummet. Både de og mødrene har en hyggelig time, hvor der bliver sunget salmer og sange af hjertens lyst.

Fastelavn i kirken og præstegården

Hvert år til fastelavn er der børnegudstjeneste i kirken. Efter gudstjenesten går alle med over til præstegården for at slå katten af tønden. Det plejer at være en rigtig hyggelig dag med mange glade udklædte børn og deres forældre.

Herunder er lidt stemningsbilleder fra 2013:

Indvielse af dåbssættet d. 12. april 2009

Påskedag d. 12. april 2009 kunne vi for første gang bruge det nye dåbssæt, som guldsmed Søren Weitemeyer har fremstillet til os.

Dåbssættet bestående af et fad og en kande, blev båret ind i kirken af to medlemmer af menighedsrådet, lagt på plads i døbefonten i stedet for det gamle dåbssæt, som herefter blev båret ud. Det foregik ved en festlig gudstjeneste med trompetmusik, en fyldt kirke og højt solskin udenfor.

Ved gudstjensten blev to små piger døbt, og det første barn som blev døbt i det nye dåbsfad blev Anna Bager Kjærulff Poulsen.